Udenlandsk arbejdskraft

Udenlandsk arbejdskraft

Skrevet den:

1 august 2022

“Jeg bliver stærkt rystet over den danske behandling af højtuddannet udenlandsk arbejdskraft, da jeg taler med Benjamin Schenkel efter sommerferien. Ben bliver tidligt 2022 afvist til permanent ophold i Danmark på trods af at han har job som riskmanager hos Nordea er veluddannet og myreflittig. Benjamin er amerikaner og afvises fordi foreningen, han arbejder frivilligt i, har engelsk hjemmeside. Men står den regel i en lov eller er den taget ud af den blå luft?” – Folketingskandidat for Moderaterne Lars Arne Christensen

Benjamin klager

Reglerne om udenlandsk arbejdskraft er ikke særligt præcise. Benjamin klager og får slutteligt medhold efter grundig 60 siders dokumentation af det frivillige arbejde i foreningen. Han kunne fsv have taget medborgerskabsprøven. Men han skal da bestemt ikke straffes for at bidrage frivilligt omkring grøn omstilling i en forening i Danmark.

Benjamin har fysisk delt afslaget med mig. Man kan få permanent ophold i Danmark allerede efter 4 år hvis man opfylder 4 krav herunder begrebet medborgerskab. Ellers 8 år. Udlændingestyrelsen dumper i afslaget Benjamin pga engelsk hjemmeside hvorefter han afvises pga 8 års krav.

Spørgsmål om lovgrundlag

Spørgsmålet er om der er lovgrundlag for en vurdering af en hjemmesides sprog eller om sagsbehandlere er instrueret i at trække så idiotisk stramme vurderinger ud af den blå luft at oplagt gennemkvalificerede udlændinge ikke får permanent ophold i Danmark.

Jeg kunne også ønske, at Benjamins historie var enestående.  Så var der håb for, at det var en fejl, at han var blevet behandlet sådan. Sagen er bare, at der er alt for mange, der idag sidder i klemme i et sæt regler der udelukke folk som vil Danmark. Folk som Benjamin.

Dette er hverken en fair eller fornuftig politik.

Udenlandsk arbejdskraft, mine politisk mål.

Jeg vil arbejde for et Danmark med et moderne og internationalt udsyn, hvor vi ikke er bange for den store verden og hegner os inde.

Som et lille land særligt i den moderne teknologiske tidsalder kan vi skabe helt nye typer virksomheder og drage store fordele af internationalt samarbejde.

Vi skal sikre at kompetente internationale medarbejdere kan komme til Danmark når der er behov for dem og arbejde sammen med og løfte vidensniveauet hos vores virksomheders dygtige medarbejdere.

Vi skal sikre, at internationale virksomheder finder det interessant at etablere sig i Danmark og samarbejde med og løfte niveauet for danske virksomheder så flere bliver konkurrencedygtige på internationalt niveau.

Sådan sikrer vi et dynamisk og velstående Danmark og også et Danmark, der har råd til velfærd for alle borgere.

Lars Arne Christensen

Klik her for at læse mit opslag om Bens sag på Linkdin og alle de gode kommentarer.


© by Lars Arne Christensen. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.