Bedre rammer for erhvervslivet

Erhvervslivet skal have mulighed for at arbejde med de moderne teknologier, der strømmer ind over Danmark som en del af digitaliseringen og Industri 4.0.

Digitalisering og Industri 4.0 giver uanede muligheder når milliarder af mennesker er forbundet via mobile enheder med uset regnekraft og adgang til viden. Muligheder, som forstærkes af teknologiske gennembrud inden for kunstig intelligens, robotteknologi, internet of things, selvkørende køretøjer, crypto valutaer, 3D-print, nanoteknologi, bioteknologi, finansteknologi, materialevidenskab, energilagring og kvantecomputere.

I Danmark er vi tilbage i tiden lykkedes med entreprenører omkring AP Møller, Danfoss, Grundfos, Haldor Topsøe, Lego, Carlsberg, Novo og Andelsbevægelsen. Men vi har mistet momentum og vi har vænnet os til at være ansatte og at nogle andre må hitte på. Det er gået godt noget tid, men så sniger nye tider sig ind på os og pludselig sidder entreprenørerne i Silicon Valley og snupper vores velstand.

For Danmark er også blevet et komplekst land med mange regler og reguleringer.  Det er ikke ligetil at få lov til at afprøve en robot der skal køre på et fortorv for at aflevere en pizza, eller afprøve en krypto valuta, som kan benyttes til at handle unoterede aktier for eller for den sags skyld levere en taxatjeneste, som ligger et sted mellem dele økonomni og noget andet.

I Danmark skal vi genlære at skabe jobs og iværksætte, hvor helt nye forudsætninger kræves af den enkelte når, mange gamle jobfunktioner forsvinder og nye opstår. Men vi skal også skabe de passende lovmæssige rammer. For selvom nogen vil skulle lære noget nyt så er der for Danmark store fordele der kan opnås med digitalisering og Industri 4.0.

Konkret vil jeg arbejde for:

  1. Bedre rammer for erhvervslivet så de nye teknologier kan afprøves i Danmark
  2. Rammevilkår for livslang læring således, at vi uddanner løbende som vi nu finder ud af hvilke teknologier der bliver bærende
  3. Rammer for arbejdsmuligheder for borgere, som ikke kan omskoles til den nye tidsalder.