Verdens sundeste folk

Vi skal sikre at vi både er verdens lykkeligste folk og verdens sundeste folk.

Jeg møder Theis (th) og Esben (tv) på TECHBBQ hvor de med ildhu præsenterer Sani Nudge. De forklarer mig, at lav håndhygiejne hvert år forårsager infektioner på danske hospitaler, der koster 1 mia kr. De forklarer, hvordan kun 30% af sundhedspersonalet har en håndhygiejne der lever op til den fastsatte målsætning. De forklarer, at sensorer ved patienter,  sundhedspersonalet og både på toiletter og ved dispensere med desinfiktionsmiddel kan sikre, at 80% af sundhedspersonalet har den ønskede håndhygiejne. De har en løsning i produktion på ét hospital, men kan ikke få den videre ud i sundhedssektoren. Givetvist fordi hospitalernes indkøbsorganisationer kun ser de øgede omkostninger, men ikke den samfundsmæssige besparelse.

Vi skal have en sundhedssektor i verdensklasse. Men vi skal også nytænke sundhedssektoren så vi ikke blot tilfører 1000 nye sygeplejersker, men også sikrer, at sundhedsektoren arbejder på en måde, der gøre syge borgere raske på både bedre, hurtigere og billigere måder.

Vi skal sørge for, at de mest lovende sundheds- og velfærdsteknologier kan afprøves i sundhedssektoren via gennemtænkte forsøgsordninger. Vi skal sikre, at godkendte sundheds- og velfærdsteknologier som f.eks. fra Sani Nudge bliver effektivt udbredt i sundhedssektoren.

Men vi skal også inspirere og motivere borgerne til at tage personligt ansvar for deres egen sundhed. Vi skal ikke blot være verdens lykkeligste folk men også være verdens sundeste folk.

Jeg vil konkret arbejde for at:

  1. Vi skal gøre syge borgere raske på bedre, hurtigere og billigere måder.
  2. Vi får udbredt de bedste sundheds og velfærdsteknologier effektivt i sundhedssektoren.
  3. Vi ikke alene er verdens lykkeligste men også verdens sundeste folk.